Καλώς ήλθατε!

Αντίστροφη μέτρηση

Σάββατο, 25 Ιουνίου 2022

Σχολικό Ημερολόγιο

June 2022
S M T W T F S
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

ΣυνδεθείτεΣτατιστικά

Μέλη : 2
Περιεχόμενο : 88
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 383591

Τώρα συνδεδεμένοι

Έχουμε 30 επισκέπτες συνδεδεμένους

HD-CustomCSS

Αρχική Το σχολείο μας Σχολικές Δράσεις

Σχολικές Δράσεις

Σχολικό έτος 2021-22


24. Διοργάνωση έκθεσης φωτογραφίας του τμήματος των Γαλλικών (τάξεις Α΄και Γ΄) τον Μάϊο 2022, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα. Γκοτσοπούλου Αλεξάνδρα, στο χώρο του σχολείου μας.

photo drasi galika

 


23. Συμμετοχή του τμήματος Α4 στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΕΛΕΠΑΠ "Βήματα ζωής για το παιδί με αναπηρία" στις 10/05/2022. 

22. Συμμετοχή των μαθητών των τμημάτων Α1 και Α2 την Τετάρτη, 30/03/2022 στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα " Πρώτες Βοήθειες" που εκπόνησε και διεξήγαγε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.


21. Συμμετοχή των μαθητών του τμήματος Γ5 την Τρίτη, 21/03/2022 στο πρόγραμμα Πείραμα ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗ 2022 που διοργάνωσε η ΠΑΝΕΚΦΕ.
foto eratosthenis


20. Συμμετοχή του τμήματος Α2 την Τρίτη 21/12/2021, στο ΥΠΑΙΘ, στο πρόγραμμα: " Το Διαδίκτυο στη ζωή μας: Μάθηση, Ψυχαγωγία, Ασφάλεια" και "Βιωματικό Πρόγραμμα STEAM και επίδειξη της συλλογής τής Πινακοθήκης τής ΑΣΚΤ"


19. Την Τετάρτη 1/12/2021 οι δημιουργοί του γκράφικ νόβελ Ερωτόκριτος (εκδόσεις Polaris) ήρθαν στο σχολείο μας για να παρουσιάσουν το έργο τους στους μαθητές των τμημάτων Γ1 και Γ4. Οι συγγραφείς  Δ. Παπαμάρκος και Γ. Ράγκος καθώς και ο εικονογράφος Γ. Γούσης μίλησαν στα παιδιά για τον τρόπο με τον οποίο εργάστηκαν και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στην προσπάθειά τους να μεταφέρουν ένα κλασικό λογοτεχνικό έργο σε κόμικ. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη διδασκαλία αποσπασμάτων από τον Ερωτόκριτο στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας  Γ΄ Γυμνασίου.


18. Συγκέντρωση σχολικών ειδών για μαθητές μας που δεν έχουν τη δυνατότητα να τα προμηθευτούν από το εμπόριο.


17. Συμμετοχή του σχολείου μας στο πρόγραμμα Remote Schools χωρών Νοτιοανατολικής Ευρώπης του Ινστιτούτου Goethe για καθηγητές γερμανικής γλώσσας και διευθυντές σχολικών μονάδων σχετικά με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και την ένταξη ΤΠΕ με υπεύθυνη καθηγήτρια την Λαϊνά Μ. ΠΕ07 και συμμετοχή της Διευθύντριας του 3ου Γυμνασίου Βύρωνα, κ. Δαμαλά Ελ., ΠΕ86


16. Συμμετοχή του εκπαιδευτικού προσωπικού του 3ου Γυμνασίου Βύρωνα στην πλατφόρμα επιμορφωτικών σεμιναρίων και εκπαιδεύσεων της Επιστημονικής Ένωσης για την προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας με υπεύθυνη καθηγήτρια την Λαϊνά Μ. ΠΕ07


15. Συγκέντρωση φελών για τη δημιουργία χρηστικών αντικειμένων με στόχο την επαναχρησιμοποίηση υλικών, την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και την καλλιέργεια της τεχνικής αντίληψης στο πλαίσιο διαθεματικής διδασκαλίας της Γερμανικής Γλώσσας και της Τεχνολογίας με υπεύθυνες καθηγήτριες τις: Λαϊνά Μ. ΠΕ07 και Τσιπά Αφρ. ΠΕ88


14. Συμμετοχή του σχολείου μας στο πρόγραμμα «Γύρω από τον αέρα» του Goethe Institut και αξιοποίηση του διαθεματικού διδακτικού του υλικού με θέμα τις διαστάσεις του αέρα με στόχο την εξοικείωση με τη γερμανική γλώσσα και τη βιωματική και δημιουργική της εκμάθηση με υπεύθυνη καθηγήτρια την Λαϊνά Μ. ΠΕ07


13. Το σχολείο μας συλλέγει τρόφιμα που θα διατεθούν στο "Χαμόγελο του Παιδιού Καρέα".


12. Το σχολείο μας συμμετέχει στην πρωτοβουλία του Δήμου Βύρωνα και συλλέγει ζωοτροφές, φάρμακα και άλλα για τα αδέσποτα του Δήμου μας.


11. Το σχολείο μας συμμετέχει στην πρωτοβουλία της Α' Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκαπίδευσης (Γραφείο Πολιτιστικών Θεμάτων-Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης) ''ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΧΑΡΙΣΩ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ'' και συλλέγει βιβλία που θα διατεθούν σε ογκολογικά νοσοκομεία και ξενώνες φιλοξενίας ασθενών.


10. Το 15μελές Μαθητικό Συμβούλιο του σχολείου μας διακινεί ημερολόγια τού 2022.


9. Το 15μελές Μαθητικό Συμβούλιο του σχολείου μας διοργανώνει λαχειοφόρο αγορά.


8. Συμμετοχή των μαθητών, όπως κάθε χρόνο, μέσω του εργαστηρίου Πληροφορικής τού σχολείου μας στις δράσεις ευαισθητοποίησης για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου του SAFERINTERNET.GR


7. Συμμετοχή των μαθητών, όπως κάθε χρόνο, στην "Εβδομάδα Κώδικα" μέσω του εργαστηρίου Πληροφορικής του σχολείου μας.


6. Συνεργασία της Περιβαλλοντικής Ομάδας μας με την ΜΚΟ "ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΗ" για τη δημιουργία "Κήπων Τσέπης" στα τέσσερα μπαλκόνια του σχολείου μας.


5. Συλλογή τροφίμων για την πραγματοποίηση εορταστικού γεύματος αστέγων σε συνεργασία με τον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρα (ενορίας μας)


4. Συλλογή τροφίμων για την πραγματοποίηση εορταστικού γεύματος απόρων σε συνεργασία με τον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρα (ενορίας μας).


3. Σε συνεργασία με τους μαθητές μας για την υλοποίηση Χριστουγεννιάτικου bazaar γλυκισμάτων


2. Συλλογή πλαστικών καπακιών προκειμένου να δοθούν στο Σωματείο Παραπληγικών Αθήνας γαι τη αγορά αμαξιδίου ΑΜΕΑ


1. Το σχολείο μας συμμετέχει σε συνεργασία με φορείς στις εξής δράσεις ανακύκλωσης:

1. Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης για τα Σχολεία του Δήμου Βύρωνα (χαρτί, πλαστικό και αλουμίνιο)
2. Ανακύκλωση μπαταριών μέσω της εταιρίας ΑΦΗΣ
3. Ανακύκλωση λαμπτήρων μέσω της εταιρίας ΦΩΤΟΚΥΚΛΩΣΗ
4. Ανακύκλωση Toner εκτυπωτών και φωτοαντιγραφικών μέσω EMPTIES


Ενδιαφέρουν

Οδηγίες & Απαντήσεις

  Εδώ μπορείτε να βρείτε απάντηση σε ερωτήσεις και απορίες σας. Σε περίπτωση που δεν βρίσκετε αυτό που ζητάτε, στείλτε μας την ερώτησή σας στη διεύθυνση: 3gymvyro@sch.gr με θέμα: "Ρωτάτε - Απαντάμε"           1. Πού μπορώ να βρω τα χρήσιμα έγγραφα του τρέχοντος σχολικού έτους (Ωρολόγιο Πρόγραμμα, Πρόγραμμα Συναντήσεων με καθηγητές κ.λ.π.) ; Ακολουθήστε τη διαδρομή:
Το Σχολείο μας (οριζόντιο μενού) > Χρήσιμα
2. Ποια είναι η διαφορά μεταξύ σχολικού και διδακτικού έτους; Το σχολικό έτος αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου κάθε έτους και λήγει την 31η Αυγούστου του επόμενου έτους, ενώ το διδακτικό έτος αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου κάθε έτους και λήγει την 30η Ιουνίου του επόμενου έτους. 3. Πότε χαρακτηρίζεται επαρκής, πότε ανεπαρκής και πότε ελλιπής η φοίτηση ενός μαθητή; Πληροφορίες εδώ. 4. Πότε και πώς χρησιμοποιούνται στη Διοίκηση οι όροι: ιθαγένεια, υπηκοότητα και εθνικότητα; Δείτε εδώ. 5. Είμαι πάνω από 18 ετών και δεν έχω ολοκληρώσει την 9χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση. Πώς μπορώ να αποκτήσω απολυτήριο Γυμνασίου; Πληροφορίες εδώ.   Διαβάστε περισσότερα ...

Γονείς & Κηδεμόνες

Δημοσκόπηση

Ποιο, κατά τη γνώμη σας, είναι το καλύτερο μέτρο προφύλαξης για να μείνουμε ασφαλείς από τον νέο κορονοϊό;
 

Μοιραστείτε το

Delicious