Καλώς ήλθατε!

Αντίστροφη μέτρηση

Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024

Σχολικό Ημερολόγιο

February 2024
S M T W T F S
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 1 2

ΣυνδεθείτεΣτατιστικά

Μέλη : 2
Περιεχόμενο : 93
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 632613

Τώρα συνδεδεμένοι

Έχουμε 37 επισκέπτες συνδεδεμένους

HD-CustomCSS

Αρχική Το σχολείο μας Σχολικές Δράσεις

Σχολικές Δράσεις

Σχολικό έτος 2022-23


12. Συγκέντρωση σχολικών ειδών για μαθητές μας που δεν έχουν τη δυνατότητα να τα προμηθευτούν από το εμπόριο.


11. Το σχολείο μας συλλέγει τρόφιμα και ρούχα που θα διατεθούν τα Χριστούγεννα στο "Χαμόγελο του Παιδιού Καρέα".


10. Το σχολείο μας συμμετέχει στην πρωτοβουλία του Δήμου Βύρωνα και συλλέγει ζωοτροφές, φάρμακα και άλλα για τα αδέσποτα του Δήμου μας.


9. Το 15μελές Μαθητικό Συμβούλιο του σχολείου μας διακινεί ημερολόγια του 2023.


8. Το 15μελές Μαθητικό Συμβούλιο του σχολείου μας διοργανώνει λαχειοφόρο αγορά.


7. Συμμετοχή των μαθητών, όπως κάθε χρόνο, μέσω του εργαστηρίου Πληροφορικής του σχολείου μας στις δράσεις ευαισθητοποίησης για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου του SAFERINTERNET.GR


 6. Συμμετοχή των μαθητών, όπως κάθε χρόνο, στην "Εβδομάδα Κώδικα" μέσω του εργαστηρίου Πληροφορικής του σχολείου μας.


 5. Συνεργασία της Περιβαλλοντικής Ομάδας μας με το τμήμα "Πρασίνου" του Δήμου Βύρωνα για τη δημιουργία "Κήπων Τσέπης" στα δύο μπαλκόνια του Β΄ ορόφου του σχολείου μας.


4. Συλλογή τροφίμων για την πραγματοποίηση εορταστικού γεύματος απόρων ή/και αστέγων σε συνεργασία με τον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρα (ενορίας μας).


3. Συλλογή πλαστικών καπακιών προκειμένου να διατεθούν για την αγορά αμαξιδίου ΑΜΕΑ.


2. Το σχολείο μας συμμετέχει σε συνεργασία με φορείς στις εξής δράσεις ανακύκλωσης:

1. Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης για τα Σχολεία του Δήμου Βύρωνα (χαρτί, πλαστικό και αλουμίνιο)
2. Ανακύκλωση μπαταριών μέσω της εταιρίας ΑΦΗΣ
3. Ανακύκλωση λαμπτήρων μέσω της εταιρίας ΦΩΤΟΚΥΚΛΩΣΗ
4. Ανακύκλωση Toner εκτυπωτών και φωτοαντιγραφικών μέσω EMPTIES


1.

Αγαπητοί γονείς-κηδεμόνες,

θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Παρασκευή 21/10/2022 το σχολείο μας θα πραγματοποιήσει την 1η εθελοντική του δράση στο πάρκο της Καραολή και Δημητρίου, από τις 10:00 πμ με τη συμμετοχή εθελοντών μαθητών/τριών μας.
Προκειμένου να υλοποιήσουμε τις εθελοντικές μας δράσεις, ζητάμε την βοήθειά σας με τα παρακάτω τρόφιμα.
Σας περιμένουμε να τα πούμε από κοντά!
Οι υπεύθυνες καθηγήτριες
Δαμαλά Ελένη 
Ροζονάτου Κατερίνα

 

 received 2651784251715697

 
Για τις δράσεις μας χρειαζόμαστε
Πένες 
Βίδες 
Κοφτό μακαρονάκι
Ρύζι Καρολίνα 
Λάδι
Όσπρια 
Για τις 21/10/2022 θα χρειαστούμε από μαναβική
Καρότα
Κρεμμύδια 
Κόκκινες πιπεριές 
Πράσα
Ευχαριστώ εκ των προτέρων 
Έλενα Φιστουρή 
Υπεύθυνη της "Κοινωνικής Κουζίνας - Ο Άλλος Άνθρωπος Βύρωνα".

 


Σχολικό έτος 2021-22


25. Δράσεις 3ου Γυμνασίου Βύρωνα (Απρίλιος-Μάιος 2022)
1. Οι μαθητές/τριες των Γερμανικών τμημάτων Α-Β-Γ τάξεων του 3ου Γυμνασίου Βύρωνα συμμετείχαν σε διαπολιτισμικό εργαστήριο με τίτλο «Αρχιτεκτονική για παιδιά: Η αρχέγονη καλύβα» στο Γερμανικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Goethe.
Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Μαρία Μελίνα Λαϊνά, ΠΕ07 Γερμανικής Φιλολογίας
2. Ομάδα 15 μαθητών/τριών της Β-Γ Γυμνασίου συμμετείχε στην προετοιμασία της εκπροσώπησης του 3ου Γυμνασίου Βύρωνα στην 1η Συνέλευση Νέων για την Κλιματική Αλλαγή με τίτλο «Συζητάμε για την κλιματική αλλαγή στη Μητροπολιτική Αθήνα και προτείνουμε λύσεις» που διοργανώθηκε από το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) στο πλαίσιο του έργου «Κλιματικά ανθεκτικές περιοχές μέσω συστημικών λύσεων και καινοτομιών»-ARSINOE. Κατόπιν κλήρωσης το 3ο Γυμνάσιο Βύρωνα εκπροσώπησαν οι μαθήτριες Β.Α., Α.Κ., Λ.Μ. της Γ Γυμνασίου με ιδιαίτερη επιτυχία. Στόχος του προγράμματος ήταν η ενθάρρυνση της συμμετοχής και η εξοικείωση των μαθητών/τριών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε θέματα σχετικά με την κλιματική αλλαγή και η διαμόρφωση ενός Πράσινου Συμφώνου για τη Μητροπολιτική περιοχή της Αθήνας (Regional Green Deal), στα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας. Σκοπός ήταν οι μαθητές/τριες να συζητήσουν και να διατυπώσουν ρεαλιστικές προτάσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την προσαρμογή στις επιπτώσεις της. Συντονίστρια δράσης-εκπαιδευτικός: Μαρία Μελίνα Λαϊνά, ΠΕ07 Γερμανικής Φιλολογίας
3. Οικολογικό εργαστήρι στην Α Γυμνασίου: Παρουσίαση δράσεων ανακύκλωσης στις γερμανόφωνες χώρες και τεχνικές κατασκευής αντικειμένων από ανακυκλωμένα υλικά με προβολή της ταινίας “Kiss the ground” σε συνεργασία με το School Cinema Clubs, δράση που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ίδρυματος Ιωάννου Φ. Κωστόπουλου, της Πρεσβείας της Νορβηγίας, της Πρεσβείας της Σουηδίας, της Πρεσβείας της Ιταλίας και του National Geographic.
Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Μαρία Μελίνα Λαϊνά, ΠΕ07 Γερμανικής Φιλολογίας και Αφροδίτη Τσιπά, ΠΕ88 Γεωπόνος
4. Παρουσίαση της διαδικασίας προετοιμασίας μαθητών/τριών στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Γερμανικής Γλώσσας με χρήση κινηματογραφικών ταινιών στο πλαίσιο των μηνιαίων συναντήσεων του School Cinema Clubs, δράση που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ίδρυματος Ιωάννου Φ. Κωστόπουλου, της Πρεσβείας της Νορβηγίας, της Πρεσβείας της Σουηδίας, της Πρεσβείας της Ιταλίας και του National Geographic.
Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Μαρία Μελίνα Λαϊνά, ΠΕ07 Γερμανικής Φιλολογίας


24. Διοργάνωση έκθεσης φωτογραφίας του τμήματος των Γαλλικών (τάξεις Α΄και Γ΄) τον Μάϊο 2022, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα. Γκοτσοπούλου Αλεξάνδρα, στο χώρο του σχολείου μας.

photo drasi galika

 


23. Συμμετοχή του τμήματος Α4 στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΕΛΕΠΑΠ "Βήματα ζωής για το παιδί με αναπηρία" στις 10/05/2022.


22. Συμμετοχή των μαθητών των τμημάτων Α1 και Α2 την Τετάρτη, 30/03/2022 στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα " Πρώτες Βοήθειες" που εκπόνησε και διεξήγαγε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.


21. Συμμετοχή των μαθητών του τμήματος Γ5 την Τρίτη, 21/03/2022 στο πρόγραμμα Πείραμα ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗ 2022 που διοργάνωσε η ΠΑΝΕΚΦΕ.
foto eratosthenis


20. Συμμετοχή του τμήματος Α2 την Τρίτη 21/12/2021, στο ΥΠΑΙΘ, στο πρόγραμμα: " Το Διαδίκτυο στη ζωή μας: Μάθηση, Ψυχαγωγία, Ασφάλεια" και "Βιωματικό Πρόγραμμα STEAM και επίδειξη της συλλογής τής Πινακοθήκης τής ΑΣΚΤ"


19. Την Τετάρτη 1/12/2021 οι δημιουργοί του γκράφικ νόβελ Ερωτόκριτος (εκδόσεις Polaris) ήρθαν στο σχολείο μας για να παρουσιάσουν το έργο τους στους μαθητές των τμημάτων Γ1 και Γ4. Οι συγγραφείς  Δ. Παπαμάρκος και Γ. Ράγκος καθώς και ο εικονογράφος Γ. Γούσης μίλησαν στα παιδιά για τον τρόπο με τον οποίο εργάστηκαν και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στην προσπάθειά τους να μεταφέρουν ένα κλασικό λογοτεχνικό έργο σε κόμικ. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη διδασκαλία αποσπασμάτων από τον Ερωτόκριτο στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας  Γ΄ Γυμνασίου.


18. Συγκέντρωση σχολικών ειδών για μαθητές μας που δεν έχουν τη δυνατότητα να τα προμηθευτούν από το εμπόριο.


17. Συμμετοχή του σχολείου μας στο πρόγραμμα Remote Schools χωρών Νοτιοανατολικής Ευρώπης του Ινστιτούτου Goethe για καθηγητές γερμανικής γλώσσας και διευθυντές σχολικών μονάδων σχετικά με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και την ένταξη ΤΠΕ με υπεύθυνη καθηγήτρια την Λαϊνά Μ. ΠΕ07 και συμμετοχή της Διευθύντριας του 3ου Γυμνασίου Βύρωνα, κ. Δαμαλά Ελ., ΠΕ86


16. Συμμετοχή του εκπαιδευτικού προσωπικού του 3ου Γυμνασίου Βύρωνα στην πλατφόρμα επιμορφωτικών σεμιναρίων και εκπαιδεύσεων της Επιστημονικής Ένωσης για την προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας με υπεύθυνη καθηγήτρια την Λαϊνά Μ. ΠΕ07


15. Συγκέντρωση φελών για τη δημιουργία χρηστικών αντικειμένων με στόχο την επαναχρησιμοποίηση υλικών, την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και την καλλιέργεια της τεχνικής αντίληψης στο πλαίσιο διαθεματικής διδασκαλίας της Γερμανικής Γλώσσας και της Τεχνολογίας με υπεύθυνες καθηγήτριες τις: Λαϊνά Μ. ΠΕ07 και Τσιπά Αφρ. ΠΕ88


14. Συμμετοχή του σχολείου μας στο πρόγραμμα «Γύρω από τον αέρα» του Goethe Institut και αξιοποίηση του διαθεματικού διδακτικού του υλικού με θέμα τις διαστάσεις του αέρα με στόχο την εξοικείωση με τη γερμανική γλώσσα και τη βιωματική και δημιουργική της εκμάθηση με υπεύθυνη καθηγήτρια την Λαϊνά Μ. ΠΕ07


13. Το σχολείο μας συλλέγει τρόφιμα που θα διατεθούν στο "Χαμόγελο του Παιδιού Καρέα".


12. Το σχολείο μας συμμετέχει στην πρωτοβουλία του Δήμου Βύρωνα και συλλέγει ζωοτροφές, φάρμακα και άλλα για τα αδέσποτα του Δήμου μας.


11. Το σχολείο μας συμμετέχει στην πρωτοβουλία της Α' Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκαπίδευσης (Γραφείο Πολιτιστικών Θεμάτων-Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης) ''ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΧΑΡΙΣΩ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ'' και συλλέγει βιβλία που θα διατεθούν σε ογκολογικά νοσοκομεία και ξενώνες φιλοξενίας ασθενών.


10. Το 15μελές Μαθητικό Συμβούλιο του σχολείου μας διακινεί ημερολόγια του 2022.


9. Το 15μελές Μαθητικό Συμβούλιο του σχολείου μας διοργανώνει λαχειοφόρο αγορά.


8. Συμμετοχή των μαθητών, όπως κάθε χρόνο, μέσω του εργαστηρίου Πληροφορικής του σχολείου μας στις δράσεις ευαισθητοποίησης για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου του SAFERINTERNET.GR


7. Συμμετοχή των μαθητών, όπως κάθε χρόνο, στην "Εβδομάδα Κώδικα" μέσω του εργαστηρίου Πληροφορικής του σχολείου μας.


6. Συνεργασία της Περιβαλλοντικής Ομάδας μας με την ΜΚΟ "ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΗ" για τη δημιουργία "Κήπων Τσέπης" στα τέσσερα μπαλκόνια του σχολείου μας.


5. Συλλογή τροφίμων για την πραγματοποίηση εορταστικού γεύματος αστέγων σε συνεργασία με τον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρα (ενορίας μας)


4. Συλλογή τροφίμων για την πραγματοποίηση εορταστικού γεύματος απόρων σε συνεργασία με τον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρα (ενορίας μας).


3. Σε συνεργασία με τους μαθητές μας για την υλοποίηση Χριστουγεννιάτικου bazaar γλυκισμάτων


2. Συλλογή πλαστικών καπακιών προκειμένου να δοθούν στο Σωματείο Παραπληγικών Αθήνας για την αγορά αμαξιδίου ΑΜΕΑ.


1. Το σχολείο μας συμμετέχει σε συνεργασία με φορείς στις εξής δράσεις ανακύκλωσης:

1. Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης για τα Σχολεία του Δήμου Βύρωνα (χαρτί, πλαστικό και αλουμίνιο)
2. Ανακύκλωση μπαταριών μέσω της εταιρίας ΑΦΗΣ
3. Ανακύκλωση λαμπτήρων μέσω της εταιρίας ΦΩΤΟΚΥΚΛΩΣΗ
4. Ανακύκλωση Toner εκτυπωτών και φωτοαντιγραφικών μέσω EMPTIES


Ενδιαφέρουν

Οδηγίες & Απαντήσεις

  Εδώ μπορείτε να βρείτε απάντηση σε ερωτήσεις και απορίες σας. Σε περίπτωση που δεν βρίσκετε αυτό που ζητάτε, στείλτε μας την ερώτησή σας στη διεύθυνση: 3gymvyro@sch.gr με θέμα: "Ρωτάτε - Απαντάμε"           1. Πού μπορώ να βρω τα χρήσιμα έγγραφα του τρέχοντος σχολικού έτους (Ωρολόγιο Πρόγραμμα, Πρόγραμμα Συναντήσεων με καθηγητές κ.λ.π.) ; Ακολουθήστε τη διαδρομή:
Το Σχολείο μας (οριζόντιο μενού) > Χρήσιμα
2. Ποια είναι η διαφορά μεταξύ σχολικού και διδακτικού έτους; Το σχολικό έτος αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου κάθε έτους και λήγει την 31η Αυγούστου του επόμενου έτους, ενώ το διδακτικό έτος αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου κάθε έτους και λήγει την 30η Ιουνίου του επόμενου έτους. 3. Πότε χαρακτηρίζεται επαρκής, πότε ανεπαρκής και πότε ελλιπής η φοίτηση ενός μαθητή; Πληροφορίες εδώ. 4. Πότε και πώς χρησιμοποιούνται στη Διοίκηση οι όροι: ιθαγένεια, υπηκοότητα και εθνικότητα; Δείτε εδώ. 5. Είμαι πάνω από 18 ετών και δεν έχω ολοκληρώσει την 9χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση. Πώς μπορώ να αποκτήσω απολυτήριο Γυμνασίου; Πληροφορίες εδώ.   Διαβάστε περισσότερα ...

Γονείς & Κηδεμόνες

Μοιραστείτε το

Delicious